Üdvözlet!

Jánosi Brigitta fényképész

Jánosi Brigitta

vagyok, 18 éves koromban kezdtem el fotózni.

Az első saját gépem, egy nehéz fémvázas Zenith 11 volt, amit még az érettségi után vettem. Azonnal elvarázsolt az érzés amikor megörökíthettem A PILLANATOT,  AZ ÉRZELMEKET……azóta sok idő eltelt, most 40 éves múltam és ez a varázslat azóta is tart!

A gépem jó szolgálatot tett Londonban, ahol a fényképezés alapjaival ismerkedtem meg Karl Weiss angol riportfotós segítségével. Belecsöppentem az analóg technika fekete-fehér világába. Imádtam ahogyan megjelenik egy-egy kép a papíron a sötétkamra félhomályában.

Angliai tanulmányaimat követően Karl Weiss- szel együttműködve angol-magyar fotós táborokat szerveztünk szülővárosomban, Baján.

Munkáim során volt szerencsém körbeutazni az Ibériai félsziget nagy részét, megismertem Spanyolországot, Portugáliát. Ahol
a természetfotózás mellett számos izgalmas eseményt örökíthettem meg.

Gyermekeim születését követően a családi fotózásokra helyeződött a hangsúly.

Kismama fotózások, keresztelők és születésnapok, esküvők  részese lehettem.

Gyermek portrék készítésekor, magam is ismét gyerekké válok, bepillantva huncut kis mosolyok, fintorok mögé.
Az esküvők kiemelt helyet foglalnak el a szívemben! Megtisztelő részese lenni egy szerelmes pár meghitt pillanatainak. Ezt az érzést szeretném megörökíteni számukra, hogy később a képeket nézegetve eszükbe jusson, hogy ott akkor mennyire fontosak voltak és remélem lesznek még sokáig egymásnak.
” A fotók azt mondják: boldog voltál, s el akartad kapni ezt a pillanatot. Azt mondják, hogy annyira fontos voltál nekem, hogy mindent félbehagytam, és jöttelek téged nézni. “

/Werner Hoffmann/
Valahányszor megörökítek egy pillanatot, mindig ezt a varázslatos érzést érzem!

Ha még kíváncsi vagy, kattints a folytatáshoz

Blog

Instagram

error_log