Varázslatos egyiptomi utazás

2018.11.12.

Egyiptomról mindenkinek a végtelen sivatag és a hatalmas piramisok jutnak eszébe, pedig az ország ennél sokkal többet tartogat. Az olyan „kötelező” látnivalók, mint a Gizai nagy piramis, a Királyok Völgye, vagy a Karnak templom maradványai mellett csodálatos üdülőparadicsomok várják a Vörös-tenger rajongóit.

Egyiptom nyaralóhelyei és tengerpartjai hasonlítanak Dubai vagy a Távol-Kelet tengerpartjaihoz.

Gyönyörű korallzátonyok, hosszú, fehérhomokos tengerpart, a part mentén sorakozó luxus szállodák, várva a pihenni vágyókat. A búvárkodás és sznorkelezés szerelmesei számára igazi lehet például Hurghada vagy Sharm El-Sheikh. Egyiptom utazás szempontjából is optimális, hiszen alig pár óra repülőút alatt megérkezünk. Hurghada a nyugalomra vágyóknak és kisgyerekes családoknak is ideális úticél.

El Gouna, a Hurghadához tartozó üdülőövezet a Vörös-tenger lagúnáiról kapta nevét, nemzetközi éttermekkel, bárokkal, hatalmas golfpályával csábítja az aktív pihenésre vágyókat. Az ókori egyiptomi történelem szerelmeseinek nem csak Kairóba érdemes ellátogatni, hanem Luxorba is. Monumentális templomromok, a Királyok és Királynők Völgye, a Luxori Múzeum, és a Mumifikálás Múzeuma is megtekinthetők.

Ezek a fantasztikus helyszínek felébresztik az utazóban rejlő kalandvágyat. Foglalj last minute egyiptomi utazást az Invia.hu-n és éld át a történelmet!

Címkék: , ,