Szennyvízcsatorna kiépítése szakember segítségével

2019.03.12.

Magyarországon több százezer háztartásban található még emésztőgödör. Napjainkban már vidéken is egyre jobban elterjedt megoldás a szennyvíz elvezető csatorna beszerelése.

Ahogy kiépül az utcai szennyvízvezeték, célszerű egyből áttérni a környezetbarát és korszerű csatornára.  Gondos tervezést igényel a házi szennyvízelvezető csatorna szerelése, építése, hogy az elkészült szerkezet valóban generációkon át szolgálhasson bennünket.

Célszerű hosszútávra gondolkodni, ezért inkább kérjük szakember segítségét!

Mind az utcai, mind a telekhatáron belüli csatorna szerelés szabályokhoz kötött. Ezeket be kell tartani. A megfelelően épített és méretezett csatorna ugyanis jobban betöltheti funkcióját. A jól megtervezett csőhálózat jelentősen hosszabb élettartammal is bírhat, melynek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy pár évtizeden belül cserére szoruljon.

A szennyvízcsatorna megtervezése előtt célszerű tisztában lennünk a szerkezettel kapcsolatos műszaki követelményekkel. Amivel fontos tisztában lennünk: milyen alapanyagból készül a csőhálózat, milyen legyen a csatorna lejtése, milyen távolságra kell lehelyeznünk a csatornát a körülvevő ingatlanoktól, illetve vezetékektől.

A Gázprojekt Kft. csatornaszerelő szakemberei segítenek a szennyvíz elvezető rendszer tervezésében és kivitelezésében, az engedélyek ügyintézésében. Jó tanács: mindenképp tájékozódjon a csatornaépítés előtt.

Címkék: , ,