Szemcseszórás Tatabányán is

2019.06.20.

Amennyiben homokfúvás Tatabánya környékén, vagy bárhol az országban, a Rapid Metal legyen az első választása!

Bár a legtöbben még manapság is homokfúvás vagy homokszórás néven ismerik az eljárást, napjainkban már valódi homok helyett leggyakrabban valamilyen mesterséges szóróanyagot alkalmazunk, mint például szódabikarbóna, üveggyöngy, réz salak vagy a szén-salak (coal-slag). Minden esetben a munkához legalkalmasabb szóróanyagot választjuk, mert bár fémfelületek, például vasszerkezetek, karosszériák, alvázak, konténerek, tartályok, kerítések, jármű- és gépalkatrészek  festék- vagy oxidrétegektől  való megtisztítása talán a leggyakoribb feladatunk, a szemcseszórás használható kő, beton és fafelületeken is.

A homokszórás a legjobb módja a graffitik vagy a koromszennyeződés eltüntetésének, de képes az úttestről és járdáról is eltávolítani a felfestéseket is.

Szobrokon, kőből készült emlékműveken és sírköveken is eredményesen használható. Fafelületek megtisztítására vagy antikolására is gyakran kérik fel cégünket, bizonyára Ön is látott már ilyen módszerrel kezelt faházakat, vagy akár fa használati tárgyakat. A szemcseszórásnak alapvetően két fajtája létezik: van száraz és nedves szemcseszórás. A száraz módszerrel ellentétben a nedves homokfúváskor a szemcsekeveréken és sűrített levegőn kívül víz, és szükség esetén hűtőfolyadék is elhagyja a szórófejet.

A nedves szemcseszórás környezetbarátabbnak számít, nincs szálló por, illetve nem kell a hő miatti deformálódástól tartani.

Azonban a száraz technikának is megvannak a maga előnyei, így mindkettőt végezzük. Szolgáltatásunk elérhető az egész országban korrekt áron, azonban ha azt telephelyünkön végezzük, az ár még kedvezőbb.

Címkék: ,