Szellőzőtisztítás gyorsan, akár egyetlen éjszaka alatt

2020.01.28.

A szellőző rendszerek tisztítása napjainkban nem csak kötelező előírás, de rengeteg kellemetlen egészségügyi probléma és tűzeset is megelőzhető általa.

Az olyan épületekben, ahol központi szellőző rendszer van­– akár társasházak, akár áruházak –, illetve konyhákban, éttermekben mind higiéniai, mind tűzvédelmi szempontokból elengedhetetlen a rendszeres légcsatorna tisztítás.

A konyhai elszívók, légtechnikai berendezések tisztítása különösen fontos, hiszen azok a zsíros, koszos levegő miatt erősen szennyeződnek. Egy nem tisztított légcsatorna nagy mértékben felgyorsítja egy esetleges tűz terjedését, ráadásul egyetlen szikra hatására lángtengerré válhat az egész elszívó csatorna. A fokozott tűzveszély mellett pedig a munkavállalók és vendégek egészsége is károsodhat, mert az elhanyagolt szellőző rendszer a baktériumok, gombák és a penész melegágya.

Éttermek esetén félévente szükséges elvégezni a légcsatorna tisztítást, zsírtalanítást, erről a Katasztrófavédelem bármikor kérhet igazolást.

A Klíma Duó országszerte vállalja a tisztítási feladatok elvégzését, mely után kiállítja a szükséges papírokat is. Ha minket választ, a helyszínen felmérjük a szellőző rendszer állapotát, a szennyezettség mértékét, szükség szerint kameránkkal felvételeket készítünk, illetve meghatározzuk a munkálatok várható időtartamát. Ügyfelünkkel közösen döntünk a tisztítás időpontjáról, amire általában egyetlen éjszaka is elegendő. Más cégeknek akár 3 napba is telhet, ám mi a munkát a legkorszerűbb gépekkel végezzük el, minimális kézi erővel.

Nem csupán a konyhák számára előírás a rendszeres légcsatorna tisztítás, bizonyos lakóépületekben is 3 évente kötelező. A 2014-ben életbe lépett rendelet a következőt mondja ki: „A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.” A Klíma Duó szakemberei társasházak szellőzőrendszerének ellenőrzésében és tisztításában is rendelkezésére állnak.

Ne várja meg, míg a Katasztrófavédelem megbírságolja! Gondoskodjon a légcsatornák tisztításáról rendszeresen és időben!

Címkék: , ,