Ittas vezetés miatt Magyarországon csak 2017-ben több mint 15.000 büntetőeljárás indult. Bárki találhatja magát egy büntetőeljárás részeseként, ha alkoholfogyasztás után a volán mögé ül. Ez a rossz döntés akár emberéletekbe is kerülhet. Az ittas vezetés kizárólag szándékosan elkövethető bűncselekmény vagy szabálysértés. Hogy melyik kategóriába esik, az attól függ, mennyi alkohol volt az elkövető szervezetében.

A zéró tolerancia elve alapján minden olyan járművezetőt felelősségre kell vonni, akinek a szervezetéből alkohol vagy alkohol maradványérték mutatható ki.

0,25 mg/l kilégzett levegő alkohol koncentrációnál vagy 0,50 g/l véralkohol koncentrációnál kisebb értékig szabálysértésről beszélünk, fölötte bűncselekményről. Ittas vezetés esetén – csakúgy, mint bármilyen más büntetőeljáráskor – már az eljárás kezdeti szakaszában célszerű ügyvédet fogadni.

A Lőrik Ügyvédi Iroda egyik legfőbb szakterülete a büntetőjog, így bátran megbízhat minket védelmével.

Ügyében több enyhítő körülmény feltárását is eredményezheti a szakszerű ügyvédi segítség. Az ittas vezetés minden esetben büntetést von maga után, azonban ennek mértéke megfelelő védekezési stratégiával csökkenthető. Ez jelentheti a pénzbüntetés összegének minimalizálását, a vezetéstől való eltiltás elkerülését vagy idejének csökkentését, járműkategóriára korlátozását. Hívja a Lőrik Ügyvédi Irodát, ahol személyes konzultáció után szabadon dönthet arról, igénybe veszi-e a szolgáltatást.