Nincs ideje a kertre? Bízza másra a gondozást!

2019.03.25.

Szeretne gyönyörű kertet, de nincs ideje foglalkozni vele? Bízza a Kertner Kertészetre a munkát!

A kert maga szinte egy önálló élőlény, mely gondozást, törődést igényel. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki belőle, szakszerű ápolásra van szükség. Sokan azt hiszik, hogy a fák és a sövény metszése csak a forma miatt kell, azonban ez nem így van.

Metszés híján a növények hamar ritkulnak, lombozatuk nem túl esztétikus látványt nyújt. A cserjék, rózsabokrok metszését tehát nem szabad elhanyagolni, elbagatellizálni, mert az felfrissülést jelent a növénynek. Az odafigyelést dús lombozattal, sok-sok virággal és terméssel hálálják meg. Ha nem szeretne vagy nem tud ilyesmivel foglalkozni, a kert karbantartás Siófok területén könnyen megoldható szakemberrel.

Mozgásterünk, szolgáltatási területünk Balatonalmáditól Balatonboglárig tart, hívhat minket erről a környékről is.

Kert karbantartásA kert karbantartás Siófokon és más településeken egyaránt szezonális, valamint állandó munkálatokat is tartalmaz. Márciustól megkezdjük a tavaszi feladatok elvégzését, ezek a metszés, permetezés, gyepszellőztetés, tápanyag utánpótlás.

A műtrágyázást tudatosan végezzük, célzottan az adott növények igényei szerint.

Ha dús, zöld pázsitot szeretne, akkor a gyeptrágyázást is el kell végezni, különben a fű előbb-utóbb meggyengül és előbújnak a gazfélék. Emellett megfelelő öntözéssel, rendszeres nyírással és tavaszi levegőztetéssel tehetünk a legtöbbet a gyönyörű, üde és egészséges pázsitért. Áprilistól már elkezdődik a fűnyírás, gyomlálás, a sövények rendszeres nyírása, amit egész nyáron végzünk. Novembertől az őszi munkálatok kerülnek sorra, amikor is előkészítjük az évelő növényeket a téli hidegre, igény szerint vegyszerezünk, műtrágyázunk, illetve elszállítjuk a zöldhulladékot.

A Kertner Kertészetre egész évben számíthat, ha kert karbantartásról van szó.

 

Címkék: , , ,