Mióta hordunk karikagyűrűt

2018.08.25.

Bár karikagyűrűt már az ókori egyiptomiak is használtak, Európát csak a középkorban hódította meg.

Sokáig csak nők hordtak karikagyűrűt és eleinte még nem szerelmet, hanem inkább birtoklást jelentett. A középkorban azok, akik nem tudták megfizetni az ékszert, eljegyzésüket egy félbetört ezüst vagy arany érmével pecsételték meg, melynek két felét a pár tagjai maguknál hordták.

Ez a hagyomány élt egészen a 19. századig, amikor is a gyűrű lett a szerelmesek legfőbb jelképe, emiatt az addig használt jegyajándékok nagyrésze eltűnt. A 20. században egyre inkább az ajándék gyűrűk terjedtek el. Egy lány több ajándék gyűrűt is viselhetett egyszerre, amennyiben több udvarlója is volt. Ezeket aztán felcserélte a legkomolyabb udvarló arany gyűrűje. Napjainkban általában a pár férfi tagja – vagy a pár együtt – összesen három gyűrűt vásárol: egy eljegyzési gyűrűt a pár női tagjának, majd karikagyűrűt mindkettőjüknek, melyek a házasságkötés alkalmával kerülnek fel az ujjaikra.

Az, hogy milyen gyűrűt választotok, csak ízléseteken és pénztárcátokon múlik, hiszen a piac óriási.

Az Ékszerkirály ékszer webáruház csodálatos nemesacél karikagyűrű kínálatában Ti is rátalálhattok a tökéletes gyűrűkre. A nemesacél karikagyűrűk minőségi ékszerek, kedvező az áruk, valamint párban is kaphatók. Válasszatok akár klasszikus aranyat, ezüstöt, vagy ma divatos rozéarany színűt, garantáltan imádni fogjátok, és örökké a Nagy Napotokra emlékeztet majd Titeket.

Címkék: ,