Különleges és stílusos tükrök korrekt áron

2020.06.28.

Azt, hogy mikor készítették a legelső tükröket, senki sem jegyezte fel, hiszen akár hiszed, akár nem, tükrök már évezredekkel korábban léteztek, mint hogy az írást egyáltalán feltalálták volna.

Bizony, Anatóliában a régészek már nagyjából nyolcezer éves tükröket is találtak. Ezek többsége simára csiszolt obszidiánból készült. Az obszidián természetes vulkáni üveg, ami a fémek megmunkálása előtti korokban a legideálisabb alapanyagnak számított. A tükör „működési elve” ugyanis meglehetősen egyszerű: amennyiben a felülete elég sima, és az azon lévő egyenetlenségek kisebbek, mint a fény hullámhossza, tükröződés jön létre.

A különböző fémek megjelenése hatalmas változást hozott az élet szinte minden területén. Megjelentek a réz, majd később bronz és ezüst tükrök is. Ezek rendkívül drágák voltak, így természetesen kevés ember engedhette meg őket magának. Ezen kívül hamar bemattultak, és sérülékenyek voltak. Az egyszerű fém tükrök ennek ellenére évezredekig népszerűek maradtak, még a tizenkilencedik században is gyakran használatban voltak. Ekkoriban persze már ezek számítottak az üvegből készült tükrök olcsó alternatíváinak.

Manapság egy tükör már nem számít megfizethetetlen luxusnak, legyen az bármilyen szép vagy különleges.

Legalábbis akkor biztosan nem, ha a Dodo Home bútor webáruházból szerzed be! Széles kínálatunkban garantáltan megtalálhatod az igényeidnek és ízlésednek megfelelő tükröt. Kisméretű tükör a fürdőszobába? Hatalmas, egész alakos, minimalista stílusú tükör, ami feldobja a nappalid? Bármelyiket megveheted nálunk! Számos tükrünk nem „csupán” egy hasznos kiegészítő, hanem a síkból kiemelkedő, absztrakt művészeti installáció. Természetesen ettől még a frizurád ellenőrizheted benne indulás előtt.

Rendeld meg tőlünk álmaid tükrét még ma, és akár már holnap otthonodban tudhatod! A kifogástalan minőséget minden esetben garantáljuk, azonban, ha mégis elégedetlen lennél termékünkkel, tizenöt napon belül ingyen visszaküldheted azt nekünk.

Címkék: , ,