Ha a TV előtt ünnepelnél

2019.12.12.

A karácsony számít a leginkább meghitt ünnepünknek, amit a legjobb itthon, a családdal, szeretteinkkel együtt ünnepelni.

És kevés jobb dolog van, mint az otthon nyugalmában bejglit, halászlevet, töltött káposztát és rántott halat enni, miközben a remek karácsonyi TV műsor szórakoztat. Ez több tucat csatorna nagyjából száz különböző műsorát jelenti, de nézzük meg kicsit jobban, hogy ez pontosan mit is jelent.

Talán a legjellegzetesebb karácsonyi TV műsorok a karácsony témájú, jellemzően családi filmek. Ezek lehetnek vígjátékok, mint például a gyakorlatilag elmaradhatatlan Reszkessetek betörők! filmek, a Grincs, Tapló Télapó vagy a Karácsonyi vakáció. A karácsonyi romantikus filmek is külön kategóriává nőtték ki magukat az évek alatt, ilyenek például a Múlt Karácsony, az Igazából szerelem, az Egy herceg Karácsonyra vagy a Karácsony a vadonban. Mindenképpen érdemes még megemlíteni a karácsonyi animációs filmeket, különösen azokat, amiket a gyerekek mellett a felnőttek is felhőtlenül élvezhetnek. A Karácsonyi lidércnyomáson, a Karácsony Artúron, a Karácsonyi éneken és a Shrekből az angyalon az egész család garantáltan remekül szórakozik.

Természetesen karácsonykor is elmaradhatatlanok Bud Spencer és Terence Hill filmjei. Különösen a legendás páros utolsó közös filmje, a Bunyó Karácsonyig népszerű ilyenkor.

A karácsonyi TV műsor szerves részét képezik a különböző vallási műsorok és karácsonyi misék közvetítései.

Azonban akkor is remekül szórakozhatsz a TV előtt, ha már teljesen megcsömörlöttél nem csak a bejglitől, de a mindenhonnan ömlő karácsonyi hangulattól is. Ha jókat nevetnél, kapcsolj a Showder Klubra vagy a Gálvölgyi Showra, de ha inkább borzonganál kicsit, olyan filmek is a karácsonyi TV műsor részei, mint a Múmia vagy a Kaptár.

Amennyiben az akciófilmek a kedvenceid, akkor sem maradsz néznivaló nélkül; a műfajt idén is oylan klasszikusok képviselik, mint a Halálos fegyver, a Skorpiókirály vagy a Terminátor.

A választék óriási, de egyetlen kedvencedről sem maradsz le, ha a musor.tv online műsorújságban követed figyelemmel a karácsonyi TV műsort.

Címkék: