(Magyar) Találja meg az ideális bojlert otthonába

2019.02.15.

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A legtöbb háztartásban a legnagyobb energiafelhasználásra a fűtésnek van szüksége, második helyen általában pedig a melegvíz előállítása áll.

Mindegy, hogy villany- vagy gázbojlerről van szó, mindenképpen az egyik legtöbbet fogyasztó eszközről beszélhetünk. A villanybojlerek a 60-as években jelentek meg hazánkban, azóta igencsak elterjedtek és persze a technológia is sokat fejlődött. Rendkívül nagy előnye az eszköznek, hogy éjszakai áramot használ, így olcsóbb a működése.

A mai bojlerek külső szigetelése lényeges, hiszen hőtárolásra képesek, azaz a felmelegített vizet eltárolják, így aza nap bármely szakában rendelkezésünkre áll.

A Netkazán webáruházban minőségi vízmelegítők széles választékát találja, ilyenek például az Aquastic bojlerei.

A legendás Hajdu Zrt. által gyártott elsőosztályú vízmelegítő rendszerek ma sem okoznak csalódást. Az Aquastic bojler kínálatában a kicsi 5 literestől a család 150 literesig minden igényt kielégítő tartályok megtalálhatók.

Az Aquastic 5A és 5F típusú villanybojlerek falra szerelhető, szabadkifolyású, kis helyigényű készülékek. Méretükből adódóan könnyen elhelyezhetők szűkebb mosdókban is, például irodák esetében, ahol többnyire csak kézmosáshoz elegendő melegvíz szükséges. Nagyobb, családi bojlerek kaphatók hagyományos henger és lapos, szögletes kivitelben is.

Utóbbi szintén helytakarékos megoldás lehet egy nem túl tágas fürdőszobába, ahol viszont nagyobb mennyiségű forróvízre van szükség. Az űrtartalmon kívül még a hőfokot is érdemes jól megválasztani. Felesleges ugyanis 80 °C-ra beállítani a melegítést – az ilyen forró vizet úgyis lehűtjük, hogy használhassuk – bőven elegendő az 50-60 °C.

Ezzel rengeteget spórolhat az energiával, ez pedig az áramszámláján fog leginkább meglátszani.