(Magyar) Szennyvízcsatorna kiépítése szakember segítségével

2019.03.12.

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Magyarországon több százezer háztartásban található még emésztőgödör. Napjainkban már vidéken is egyre jobban elterjedt megoldás a szennyvíz elvezető csatorna beszerelése.

Ahogy kiépül az utcai szennyvízvezeték, célszerű egyből áttérni a környezetbarát és korszerű csatornára.  Gondos tervezést igényel a házi szennyvízelvezető csatorna szerelése, építése, hogy az elkészült szerkezet valóban generációkon át szolgálhasson bennünket.

Célszerű hosszútávra gondolkodni, ezért inkább kérjük szakember segítségét!

Mind az utcai, mind a telekhatáron belüli csatorna szerelés szabályokhoz kötött. Ezeket be kell tartani. A megfelelően épített és méretezett csatorna ugyanis jobban betöltheti funkcióját. A jól megtervezett csőhálózat jelentősen hosszabb élettartammal is bírhat, melynek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy pár évtizeden belül cserére szoruljon.

A szennyvízcsatorna megtervezése előtt célszerű tisztában lennünk a szerkezettel kapcsolatos műszaki követelményekkel. Amivel fontos tisztában lennünk: milyen alapanyagból készül a csőhálózat, milyen legyen a csatorna lejtése, milyen távolságra kell lehelyeznünk a csatornát a körülvevő ingatlanoktól, illetve vezetékektől.

A Gázprojekt Kft. csatornaszerelő szakemberei segítenek a szennyvíz elvezető rendszer tervezésében és kivitelezésében, az engedélyek ügyintézésében. Jó tanács: mindenképp tájékozódjon a csatornaépítés előtt.

Tags: , ,