(Magyar) Szellőzőtisztítás gyorsan, akár egyetlen éjszaka alatt

2020.01.28.

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A szellőző rendszerek tisztítása napjainkban nem csak kötelező előírás, de rengeteg kellemetlen egészségügyi probléma és tűzeset is megelőzhető általa.

Az olyan épületekben, ahol központi szellőző rendszer van­– akár társasházak, akár áruházak –, illetve konyhákban, éttermekben mind higiéniai, mind tűzvédelmi szempontokból elengedhetetlen a rendszeres légcsatorna tisztítás.

A konyhai elszívók, légtechnikai berendezések tisztítása különösen fontos, hiszen azok a zsíros, koszos levegő miatt erősen szennyeződnek. Egy nem tisztított légcsatorna nagy mértékben felgyorsítja egy esetleges tűz terjedését, ráadásul egyetlen szikra hatására lángtengerré válhat az egész elszívó csatorna. A fokozott tűzveszély mellett pedig a munkavállalók és vendégek egészsége is károsodhat, mert az elhanyagolt szellőző rendszer a baktériumok, gombák és a penész melegágya.

Éttermek esetén félévente szükséges elvégezni a légcsatorna tisztítást, zsírtalanítást, erről a Katasztrófavédelem bármikor kérhet igazolást.

A Klíma Duó országszerte vállalja a tisztítási feladatok elvégzését, mely után kiállítja a szükséges papírokat is. Ha minket választ, a helyszínen felmérjük a szellőző rendszer állapotát, a szennyezettség mértékét, szükség szerint kameránkkal felvételeket készítünk, illetve meghatározzuk a munkálatok várható időtartamát. Ügyfelünkkel közösen döntünk a tisztítás időpontjáról, amire általában egyetlen éjszaka is elegendő. Más cégeknek akár 3 napba is telhet, ám mi a munkát a legkorszerűbb gépekkel végezzük el, minimális kézi erővel.

Nem csupán a konyhák számára előírás a rendszeres légcsatorna tisztítás, bizonyos lakóépületekben is 3 évente kötelező. A 2014-ben életbe lépett rendelet a következőt mondja ki: „A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.” A Klíma Duó szakemberei társasházak szellőzőrendszerének ellenőrzésében és tisztításában is rendelkezésére állnak.

Ne várja meg, míg a Katasztrófavédelem megbírságolja! Gondoskodjon a légcsatornák tisztításáról rendszeresen és időben!

Tags: , ,