(Magyar) Nincs ideje a kertre? Bízza másra a gondozást!

2019.03.25.

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Szeretne gyönyörű kertet, de nincs ideje foglalkozni vele? Bízza a Kertner Kertészetre a munkát!

A kert maga szinte egy önálló élőlény, mely gondozást, törődést igényel. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki belőle, szakszerű ápolásra van szükség. Sokan azt hiszik, hogy a fák és a sövény metszése csak a forma miatt kell, azonban ez nem így van.

Metszés híján a növények hamar ritkulnak, lombozatuk nem túl esztétikus látványt nyújt. A cserjék, rózsabokrok metszését tehát nem szabad elhanyagolni, elbagatellizálni, mert az felfrissülést jelent a növénynek. Az odafigyelést dús lombozattal, sok-sok virággal és terméssel hálálják meg. Ha nem szeretne vagy nem tud ilyesmivel foglalkozni, a kert karbantartás Siófok területén könnyen megoldható szakemberrel.

Mozgásterünk, szolgáltatási területünk Balatonalmáditól Balatonboglárig tart, hívhat minket erről a környékről is.

Kert karbantartásA kert karbantartás Siófokon és más településeken egyaránt szezonális, valamint állandó munkálatokat is tartalmaz. Márciustól megkezdjük a tavaszi feladatok elvégzését, ezek a metszés, permetezés, gyepszellőztetés, tápanyag utánpótlás.

A műtrágyázást tudatosan végezzük, célzottan az adott növények igényei szerint.

Ha dús, zöld pázsitot szeretne, akkor a gyeptrágyázást is el kell végezni, különben a fű előbb-utóbb meggyengül és előbújnak a gazfélék. Emellett megfelelő öntözéssel, rendszeres nyírással és tavaszi levegőztetéssel tehetünk a legtöbbet a gyönyörű, üde és egészséges pázsitért. Áprilistól már elkezdődik a fűnyírás, gyomlálás, a sövények rendszeres nyírása, amit egész nyáron végzünk. Novembertől az őszi munkálatok kerülnek sorra, amikor is előkészítjük az évelő növényeket a téli hidegre, igény szerint vegyszerezünk, műtrágyázunk, illetve elszállítjuk a zöldhulladékot.

A Kertner Kertészetre egész évben számíthat, ha kert karbantartásról van szó.

 

Tags: , , ,