A Monster az online álláskeresés egyik úttörőjének számít, és az online toborzási iparág meghatározó szereplője évek óta.

A Monster.hu-n találsz segítséget önéletrajod és motivációs leveled megírásához, amit aztán feltölthetsz, hogy a munkáltatók könnyebben megtaláljanak, továbbá hasznos és érdekes cikkeket és tippeket olvashatsz a munka világából, és természetesen számtalan állásajánlat között böngészhetsz.

A dolgozók döntő többségével legalább egyszer előfordul élete során, hogy munkáltatója nem tart többé igényt munkájára, vagy egyszerűen megszűnik a munkahelye, például irodák összevonása következtében.

Az elbocsátásnak is megvannak a maga szabályai, például a felmondás kizárólag abban az esetben érvényes, ha azt írásban juttatják el a munkavállalóhoz, aki ténylegesen át is vette azt.

Azonban elbocsátottként nem érdemes az átvételt halogatni, ugyanis ha tanú jelenlétében jegyzőkönyvet vesz fel a munkáltató arról, hogy a felmondás tényét ismertették a dolgozóval, az érvényesnek számít a munkajog szerint.

Az elbocsátás sem a munkáltató, sem a munkavállaló oldaláról nem felemelő élmény, azonban lehetséges etikusan, tiszteletteljesen és korrektül is megejteni. A felmondást ajánlatos a HR-esnek vagy a közvetlen felettesnek, és nem a céges hierarchiában több lépcsőfokkal az elbocsátandó személy fölött állónak átadnia.

Az elbocsátás tényét illendő személyesen közölni, ugyanis telefonon vagy e-mailben felettébb etikátlan.

Extrém esetekről is hallani, amikor az elbocsátottal nem is közlik közvetlenül, hogy a későbbiekben már nem számítanak rá, de egy magára kicsit is adó cégnél ilyesmi nem fordulhat elő.